Jelítko s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelítko s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mošt jablečný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Vepřové jelítko |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 22,6mg |
Draslík | 202,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Jablka, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mošt jablečný, Vepřové jelítko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelítko s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Každý plátek překrojíme. |
2 | Na pávni rozehřejeme máslo, přidáme jablka, cukr a za častého míchání zvolna smažíme 8-10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Odstavíme z plotny. |
3 | Pánev očistíme, potřeme olejem a na něm opečeme na plátky nakrájená jelítka dokřupava. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na pánvi osmažíme proužky slaniny a vyjmeme. Do pánve vlijeme mošt a necháme částečně odvařit. |
4 | Na talíře upravíme plátky jelítek, vrstvu jablek a znovu navršíme jelítka a jablka. Ozdobíme slaninou a zakapeme moštem z pánve. |
5 | Můžeme podávat s tmavým chlebem nebo s bramborovou kaší. |