Jednoduchý recept

Zelné střapačky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37028
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
500 g Brambory vařené
100 g Mouka pšeničná hladká
300 g Mouka pšeničná hrubá
300 g Slanina vepřová
10 g Sůl
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 054kJ
27% Sacharidy 99 g
38% Tuky 28 g
77% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Zelné střapačky postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory nastrouháme najemno, vařené brambory nastrouháme nahrubo. Vložíme do mísy, přisypeme obě mouky a vypracujeme hustější těsto. Z těsta odtrháváme menší kousky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme, scedíme a necháme okapat.

2

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do horké pánve a rozškvaříme. Polovinu dáme stranou a k polovině slaniny přidáme pokrájené kysané zelí, chvíli podusíme, přimícháme uvařené střapačky, prohřejeme, rozdělíme na talíře a polijeme druhou polovinou rozškvařené slaniny. Podáváme ihned, dokud jsou střapačky teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept