Recept

Grilované řízky od bači

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37029
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Paprikové lusky čerstvé
600 g Vepřová kýta
80 g Vepřový bok
8 ks Žemle tuková
marináda
3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Harissa pasta
1 dl Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,117 kcal
Kilojoule 4 672kJ
20% Sacharidy 71 g
96% Tuky 72 g
27% Sodík 533 mg
75% Bílkoviny 42 g

Grilované řízky od bači postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme marinádu: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, čerstvě pomletý pepř 4 barev, sójovou omáčku, sůl, prolisovaný česnek a paprikovou pastu. Vše dobře promícháme.

2

Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky (přibližně 2 cm). Maso po okrajích mírně nařízneme, naklepeme a potřeme marinádou. Odložíme do druhého dne do chladničky.

3

Druhý den omyjeme papriky, rozpůlíme je a zbavíme semínek. Na každý plátek dáme poloviny papriky, plátek pikantního okořeněného vepřového uzeného boku a vše zabalíme do 2-3 plátků anglické slaniny. Vše dobře přichytíme párátky nebo špejlí.

4

Rozehřejeme gril a řízky grilujeme z každé strany asi 4 minuty. Během grilování je potíráme marinádou. Podáváme je s čerstvými žemlemi.

Poznámka

K bačovým řízkům podáváme saláty z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept