Hovězí závitek plněný zelím a bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitek plněný zelím a bramborem
Hovězí závitek plněný zelím a bramborem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37031 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brambory |
100 g | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
80 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 176,2mg |
Draslík | 281,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 173,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitek plněný zelím a bramborem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. |
2 | Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky. |
3 | V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme. |
4 | Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy. |
5 | Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku. |
Poznámka
Místo rýže můžeme doplnit dušenou pohankou.