Recept

Mandlové kornoutky s kávovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37033

Ingredience

255 g Cukr moučkový
100 g Griliáš
150 g Kompot višňový
140 g Mandle
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
7 ks Vaječný bílek slepičí
Na plech
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
Krém
310 g Cukr moučkový
4 polévková lžíce Káva turecká
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Vanilka mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
26% Sacharidy 95 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 92 mg
23% Bílkoviny 13 g

Mandlové kornoutky s kávovým krémem postup přípravy receptu:

1

Mandle nastrouháme na jemno, smícháme se třemi bílky a v hmoždíři utlučeme na kaši. Vložíme do misky, přidáme zbytek bílků, cukr a mícháme cca 25 minut, poté přimícháme mouku.

2

Plech vymažeme, vysypeme moukou, koblihovým kroužkem naznačíme kolečka, na něž kulatým nožem rozetřeme z těsta tenké placičky. V rozehřáté troubě je upečeme do růžova a ještě horké stočíme pomocí vařečky do kornoutků.

3

Necháme vychladnout, naplníme kávovým krémem, posypeme griliášem a ozdobíme zavařenou višní.

4

Na krém smícháme vejce, vanilku a 110 g cukru, v kotlíku vše důkladně utřeme. Vložíme do horké vodní lázně, šleháme do zhoustnutí, poté na talíři necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbylý cukr a postupně studený, uvařený krém. Nakonec vmícháme po kapkách černou kávu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept