Jednoduchý recept

Hovězí guláš se zelím

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí guláš se zelím 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37034
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Chléb celozrnný žitný
120 g Cibule
500 g Hovězí kližka
3 g Kmín drcený
30 g Mouka pšeničná hladká
400 g Paprika červená
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
120 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
500 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 437kJ
13% Sacharidy 47 g
44% Tuky 33 g
75% Sodík 2 g
53% Bílkoviny 30 g

Hovězí guláš se zelím postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme.

3

Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept