Hovězí guláš se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš se zelím
Hovězí guláš se zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Chléb celozrnný žitný |
120 g | Cibule |
500 g | Hovězí kližka |
3 g | Kmín drcený |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
400 g | Paprika červená |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
500 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 449,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,5mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Kmín drcený, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš se zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem. |