Jednoduchý recept

Hovězí jazyk pečený na smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 37035

Ingredience

80 g Cibule
900 g Hovězí jazyk
600 g Knedlík kynutý
50 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
200 g Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 395kJ
18% Sacharidy 64 g
61% Tuky 46 g
51% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Hovězí jazyk pečený na smetaně postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a sloupneme kůži. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky.

2

Polovinou slaniny prošpikujeme jazyk, druhou polovinu slaniny rozškvaříme v pánvi, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, promícháme s tukem a krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a pár minut povaříme.

3

Jazyk vložíme do pekáčku, podlijeme smetanovou omáčkou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut, podléváme podle hustoty omáčky. Jazyk vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept