Bačovské plněné kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bačovské plněné kotlety
Bačovské plněné kotlety
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,7 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže dušená |
2 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Oštiepok |
2 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřové kotlety |
3,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 244,5mg |
Draslík | 877,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 152,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Oštiepok, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bačovské plněné kotlety postup přípravy receptu:
1 | Očistíme čerstvé houby (hřiby, kozáky, lišky..), omyjeme je a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Sýr Oštiepok pokrájíme na plátky. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo a cibuli zpěníme. Pak přidáme houby, posypeme je drceným kmínem, bílým pepřem a solí (0.5 lžičky). Promícháme a dusíme do doby, až se z hub odpaří všechna voda. Když se začnou smažit, přidáme vejce a usmažíme ne moc tuhou smaženici, kterou jen dochutíme solí. |
3 | Vepřové kotlety bez kosti, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Rozřízneme je hluboko po obvodu, ale nerozřízneme je úplně - utvoříme kapsu. Kotlety osolíme (1 lžička) a opepříme z každé strany. |
4 | Kotlety naplníme směsí a do každé vložíme plátek sýru. Okraje sklepneme, přichytíme párátky a kotlety obalíme v hladké mouce (2 lžíce). |
5 | V hlubším hrnci rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je a omastek poprášíme 1 lžící mouky. Promícháme, podlijeme vodou (2.5 dl), řízky vrátíme zpět a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 30-35 minut. Během té doby podle potřeby podléváme horkou vodou (1 dl). Šťávu podle chuti dosolíme. |
6 | Bačovy plněné řízky rozdělíme na talíře, jako přílohu podáváme dušenou rýži, kterou polijeme šťávou a podáváme. |