Recept

Bačovské plněné kotlety

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37037
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,7 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rýže dušená
2 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Oštiepok
2 ks Vejce slepičí
700 g Vepřové kotlety
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
6% Sacharidy 23 g
44% Tuky 33 g
27% Sodík 541 mg
90% Bílkoviny 50 g

Bačovské plněné kotlety postup přípravy receptu:

1

Očistíme čerstvé houby (hřiby, kozáky, lišky..), omyjeme je a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Sýr Oštiepok pokrájíme na plátky.

2

V pánvi rozpustíme máslo a cibuli zpěníme. Pak přidáme houby, posypeme je drceným kmínem, bílým pepřem a solí (0.5 lžičky). Promícháme a dusíme do doby, až se z hub odpaří všechna voda. Když se začnou smažit, přidáme vejce a usmažíme ne moc tuhou smaženici, kterou jen dochutíme solí.

3

Vepřové kotlety bez kosti, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Rozřízneme je hluboko po obvodu, ale nerozřízneme je úplně - utvoříme kapsu. Kotlety osolíme (1 lžička) a opepříme z každé strany.

4

Kotlety naplníme směsí a do každé vložíme plátek sýru. Okraje sklepneme, přichytíme párátky a kotlety obalíme v hladké mouce (2 lžíce).

5

V hlubším hrnci rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je a omastek poprášíme 1 lžící mouky. Promícháme, podlijeme vodou (2.5 dl), řízky vrátíme zpět a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 30-35 minut. Během té doby podle potřeby podléváme horkou vodou (1 dl). Šťávu podle chuti dosolíme.

6

Bačovy plněné řízky rozdělíme na talíře, jako přílohu podáváme dušenou rýži, kterou polijeme šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept