Srnčí kýta na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 290 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na víně
Celkový čas: | 290 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 260 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
15 g | Cukr krupice |
1 l | Hovězí vývar základní |
250 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana zakysaná 14% |
800 g | Srnčí kýta |
9 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 g | Hřebíček |
2 g | Jalovec |
100 g | Mrkev kořen |
4 dl | Ocet kvasný lihový |
250 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
1 l | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 504,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno červené, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Srnčí kýta, Jalovec, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na víně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso necháme 2-3 dny uležet v marinádě a v průběhu často otáčíme. Naložené maso vyjmeme, osušíme, zaprášíme moukou a na rozpáleném másle v pekáči opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme nakrájenou cibuli, vývar, 250 ml marinády, červené víno a cukr. Pekáč zakryjeme a pečeme velmi pomalu 4 hodiny, dokud maso není měkké, hojně podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme moukou a povaříme. Nakonec vlijeme kyselou smetanu, dosolíme, dopepříme a maso nakrájené na plátky můžeme vložit do omáčky nebo servírujeme obojí zvlášť. |
Poznámka
Maso je nutné nechat až 3 dny marinovat.