Jednoduchý recept

Se škeblemi vermicelli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37040

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
400 g Mušle v nálevu
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Vermicelli
1,3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 395kJ
36% Sacharidy 130 g
25% Tuky 19 g
67% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Se škeblemi vermicelli postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.

2

V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.

3

Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept