Jednoduchý recept

Hovězí jazyk plněný

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 37041

Ingredience

400 g Brambory vařené
80 g Cibule
600 g Hovězí jazyk
30 g Kopřiva
30 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
80 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 870kJ
9% Sacharidy 34 g
63% Tuky 47 g
67% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí jazyk plněný postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka, sloupneme kůži, od kořene jej nařízneme a vydlabeme část masa. Uzené maso a vydlabané maso umeleme nebo nakrájíme na jemno. Vložíme do misky, přidáme vejce, posekanou kopřivu, osolíme, opepříme a vymícháme nádivku. Jazyk nádivkou naplníme, ovážeme nití. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem z jazyka. Dobře rozmícháme, vložíme do omáčky plněný jazyk a dusíme 30 minut.

2

Jazyk nakrájíme na plátky, doplníme vařenými bramborami a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept