Hovězí jazyk plněný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk plněný
Hovězí jazyk plněný
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
600 g | Hovězí jazyk |
30 g | Kopřiva |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
80 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 885,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 228,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hovězí jazyk, Kopřiva, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk plněný postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě doměkka, sloupneme kůži, od kořene jej nařízneme a vydlabeme část masa. Uzené maso a vydlabané maso umeleme nebo nakrájíme na jemno. Vložíme do misky, přidáme vejce, posekanou kopřivu, osolíme, opepříme a vymícháme nádivku. Jazyk nádivkou naplníme, ovážeme nití. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem z jazyka. Dobře rozmícháme, vložíme do omáčky plněný jazyk a dusíme 30 minut. |
3 | Jazyk nakrájíme na plátky, doplníme vařenými bramborami a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
1