Farfallini s humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfallini s humrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37042 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brandy peach |
1 ks | Citrony |
2 ks | Humr |
115 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 766,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 649,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Humr, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfallini s humrem postup přípravy receptu:
1 | Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. |
2 | Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia. |
3 | Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá. |
4 | V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř. |
5 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme. |
6 | Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme. |
Poznámka
Z citronu použijeme šťávu i kůru.