Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37042
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Brandy peach
1 ks Citrony
2 ks Humr
115 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán
450 g Těstoviny konzumní

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,429 kcal
Kilojoule 5 978kJ
26% Sacharidy 95 g
55% Tuky 42 g
136% Sodík 3 g
285% Bílkoviny 160 g

Farfallini s humrem postup přípravy receptu:

1

Z každého humra odstraníme žaludek, žábry, střevo, vyndáme všechno maso a z ocasní části, zbytek nakrájíme. Klepeta a nožičky rozlouskneme a vybereme z nich maso a pokrájíme. Maso dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.

2

Očistíme krunýře a dáme do trouby vysušit - na 170 stupňů Celsia.

3

Ve woku rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme strouhanku a smažíme 3 minuty, dokud nebude křupavá.

4

V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme humří maso a ohřejeme ho. Přilijeme brandy a vaříme 3 minuty, přidáme smetanu, sůl a pepř.

5

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfallini a olivový olej a vaříme je 10 minut. Poté je scedíme a rozdělíme do krunýřů. Na těstoviny položíme humří maso a posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Tři minuty grilujeme.

6

Krunýře s náplní dáme na servírovací mísu a ihned podáváme.

Poznámka

Z citronu použijeme šťávu i kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept