Pečené koroptve na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené koroptve na slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Jalovec |
600 g | Koroptev |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 78,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Koroptev, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené koroptve na slanině postup přípravy receptu:
1 | Oškubané a vykuchané koroptve očistíme, důkladně nasolíme a potřeme roztlučeným jalovcem. Obalíme plátky slaniny a ovážeme provázkem. Na pekáč vlijeme rozpuštěné máslo, koroptve do něj vložíme a dáme do mírně vyhřáté trouby péct asi na 3/4 hodiny. Během pečení vydatně podléváme výpekem. Hotové koroptve zbavíme provázku, rozpůlíme a zalijeme vypečenou šťávou. |