Hovězí závitky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky se žampiony
Hovězí závitky se žampiony
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
120 g | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 237,8mg |
Draslík | 638,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 375,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Pažitka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme. |
2 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme žampiony, orestujeme, přidáme vejce, rychle promícháme, osolíme, opepříme a necháme srazit. Náplň rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme závitky a zprudka je osmahneme ze všech stran a vyndáme z pánve. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme mouku, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou, promícháme, přidáme závitky a vaříme doměkka. |
4 | Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, posypeme pažitkou a přelijeme omáčkou. |