Ježci z Beskyd - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ježci z Beskyd
Ježci z Beskyd
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37050 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Koření Gyros |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 588,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Gyros, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ježci z Beskyd postup přípravy receptu:
1 | Vysoký prorostlý (libový) bůček bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Maso rozklepeme, potřeme z každé strany rozetřeným česnekem, osolíme a posypeme kořením Gyros a černým pepřem. |
2 | Na každý plátek naneseme vrstvu kysaného zelí a plátky bůčku stočíme do závitku a upevníme párátky. |
3 | "Ježky" dáme do zapékací mísy a do předehřáté trouby, podlijeme je 1 dl vody. |
4 | Pečeme při 220 °C přibližně 40-50 minut dozlatova. Během pečení "ježky" otáčíme a poléváme výpekem. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařené brambory.