Koroptve dušené na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptve dušené na zelí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
500 g | Koroptev |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
20 ml | Olej rostlinný |
7 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
400 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 302,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koroptve dušené na zelí postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné koroptve nasolíme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme slaninu na kostičky a podlité vodou pečeme asi půl hodiny. |
2 | V kastrolu na troše oleje osmažíme cibuli nadrobno, přidáme červené zelí a podusíme do poloměkka. Osladíme, osolíme, okyselíme a rozložíme na pekáč okolo koroptví, zakryjeme a necháme ještě 15 minut dusit v troubě. Když jsou koroptve měkké, rozpůlíme je a podáváme se zelím zalité šťávou. |