Jednoduchý recept

Lasagne s plody moře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37053
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Citrony
115 g Krevety tygří - loupané
450 g Lasagne
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
6 dl Mléko polotučné
115 g Mořský jazyk
60 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mozzarella
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Pórek
60 g Sýr Parmezán
450 g Treska uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,015 kcal
Kilojoule 4 247kJ
41% Sacharidy 149 g
25% Tuky 18 g
42% Sodík 831 mg
124% Bílkoviny 70 g

Lasagne s plody moře postup přípravy receptu:

1

Uzenou tresku rozebranou na vrstvičky dáme do mísy, přidáme krevety a plátky mořského jazyka, citronovou šťávu a pepř. Dáme stranou.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek a smažíme za občasného míchání 8 minut. Přidáme mouku a minutu osmahneme. Přimícháváme postupně mléko a vymícháme krémovou omáčku. Přimícháme med a mozzarellu a 3 minuty vaříme. Odstavíme kastrol ze sporáku a přimícháme ryby a krevety.

3

Vrstvy rybí omáčky a lasagní pokládáme do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvou byla rybí omáčka. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Z citronu použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept