Lasagne s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s plody moře
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37053 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
115 g | Krevety tygří - loupané |
450 g | Lasagne |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
6 dl | Mléko polotučné |
115 g | Mořský jazyk |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mozzarella |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
60 g | Sýr Parmezán |
450 g | Treska uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká, Mozzarella, Pepř černý mletý, Pórek, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Uzenou tresku rozebranou na vrstvičky dáme do mísy, přidáme krevety a plátky mořského jazyka, citronovou šťávu a pepř. Dáme stranou. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek a smažíme za občasného míchání 8 minut. Přidáme mouku a minutu osmahneme. Přimícháváme postupně mléko a vymícháme krémovou omáčku. Přimícháme med a mozzarellu a 3 minuty vaříme. Odstavíme kastrol ze sporáku a přimícháme ryby a krevety. |
3 | Vrstvy rybí omáčky a lasagní pokládáme do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvou byla rybí omáčka. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Z citronu použijeme šťávu.