Jednoduchý recept

Vepřové mleté řízky s játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37054
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
30 g Česnek
50 g Cibule
200 g Játra vepřová
3 g Kmín celý
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
50 ml Slanina vepřová
50 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 997kJ
9% Sacharidy 32 g
61% Tuky 46 g
78% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g

Vepřové mleté řízky s játry postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vypracujeme masové těsto.

2

Játra nakrájíme na čtyři plátky a obalíme je masovým těstem. Vyskládáme je do pekáčku, přidáme lžíci másla a vložíme do vyhřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme vodou a dopečeme. Podle potřeby podléváme.

3

Masové plátky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept