Jednoduchý recept

Rizoto janovské s mořskými plody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37056
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mořské plody mix
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
350 g Rýže Arborio
50 g Sýr Parmezán
1,2 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
20% Sacharidy 71 g
11% Tuky 9 g
58% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Rizoto janovské s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Přivedeme ve velkém hrnci vývar k varu, přidáme rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Poté ji scedíme, propláchneme a vodu, ve které se vařila, si ponecháme.

2

Rozehřejeme ve woku máslo, přidáme rozetřený česnek a chvilinku osmahneme, přidáme směs plodů moře a 5 minut smažíme. Přimícháme oregano a vařenou rýži a 3 minuty vaříme. Pokud se směs lepí, přidáme vodu z rýže. Přidáme do směsi parmezán a promícháme.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept