Omeleta s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s plody moře
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37057 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
125 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 dl | Olej sezamový |
125 g | Olihně |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 352,2mg |
Draslík | 779,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej sezamový, Olihně, Paprika červená, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Vejce našleháme s mlékem a sójovou omáčkou. Rozehřejeme sezamový olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, pórek a papriku. Smažíme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme kroužky olihně, krevety a pokrájenou bazalku. Smažíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a přendáme do předehřáté mísy a udržujeme teplé. |
2 | V omeletové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme našlehanou směs s vejcem. Smažíme, dokud těsto neztuhne. Na polovinu omelety rozložíme zeleninu s plody moře a druhou polovinu omelety přes směs přehneme. |
3 | Omeletu rozkrájíme na 4 porce a ihned podáváme. |