Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 37058

Ingredience

50 g Celer bulvový
20 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
6 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
9 g Sůl
600 g Zaječí maso
Na marinádu
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
20 ml Ocet kvasný lihový
1 dl Olej rostlinný
100 g Petržel kořen
6 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
3% Sacharidy 11 g
65% Tuky 49 g
72% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Pečený zajíc postup přípravy receptu:

1

Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem.

Poznámka

Maso je nutné naložit na dva dny do marinády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept