Pečený zajíc - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený zajíc
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37058 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
600 g | Zaječí maso |
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej rostlinný |
100 g | Petržel kořen |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 134,8mg |
Draslík | 792,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený zajíc postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem. |
Poznámka
Maso je nutné naložit na dva dny do marinády.