Smažení garnáti – krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení garnáti – krevety
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37059 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
125 g | Hlíva ústřičná |
350 g | Krevety tygří - loupané |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 650,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažení garnáti – krevety postup přípravy receptu:
1 | Na proužky nakrájíme okurku. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájené jarní cibulky, okurku, česnek, citronovou trávu, hlívy ústřičné, chilli a zázvor a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty (krevety) a smažíme další minutu. |
2 | Solamyl, vodu, rybí a sójovou omáčku mícháme, až získáme hladkou pastu, přimícháme ji s rýžovým vínem do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.