Recept

Těstoviny se směsí plodů moře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37060

Ingredience

1 ks Citrony
12 ks Hřebenatka
24 ks Krevety tygří - loupané
115 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 dl Ocet z okvětních plátků růže
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
450 g Pražma
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Farfalle
1,5 dl Víno bílé
1 l Vývar zeleninový
1 špetka Šafrán
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 864kJ
13% Sacharidy 46 g
22% Tuky 16 g
33% Sodík 664 mg
46% Bílkoviny 26 g

Těstoviny se směsí plodů moře postup přípravy receptu:

1

Mořskou pražmu nakrájíme na plátky. Krevety máme oloupané. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pražmu, krevety, hřebenatky a 2 minuty smažíme. Dle chuťi opepříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Do vyvařené šťávy přidáme špetku šafránu. Plody moře vyndáme z pánve a dáme stranou, uchováváme teplé.

2

Do pánve vlijeme vývar, přivedeme k varu a necháme třetinu odpařit. Přidáme růžový ocet a 4 minuty vaříme.

3

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfalle, olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a dáme do mísy. Posypeme směsí s mořskými plody.

4

Do pánve přidáme kuličky pepře, víno, pokrájenou mrkev a vaříme, aby se částečně omáčka vypařila. Přidáme smetanu a povaříme 2 minuty.

5

Omáčkou zalijeme těstoviny s plody moře a podáváme.

Poznámka

Z citronu nastrouhaná kůra i šťáva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept