Těstoviny se směsí plodů moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se směsí plodů moře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37060 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
12 ks | Hřebenatka |
24 ks | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
115 g | Mrkev kořen |
1,5 dl | Ocet z okvětních plátků růže |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
450 g | Pražma |
1 špetka | Šafrán |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Farfalle |
1,5 dl | Víno bílé |
1 l | Vývar zeleninový |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 76,4mg |
Draslík | 478,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 51,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hřebenatka, Pepř černý celý, Pražma, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Farfalle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet z okvětních plátků růže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se směsí plodů moře postup přípravy receptu:
1 | Mořskou pražmu nakrájíme na plátky. Krevety máme oloupané. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pražmu, krevety, hřebenatky a 2 minuty smažíme. Dle chuťi opepříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Do vyvařené šťávy přidáme špetku šafránu. Plody moře vyndáme z pánve a dáme stranou, uchováváme teplé. |
2 | Do pánve vlijeme vývar, přivedeme k varu a necháme třetinu odpařit. Přidáme růžový ocet a 4 minuty vaříme. |
3 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfalle, olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a dáme do mísy. Posypeme směsí s mořskými plody. |
4 | Do pánve přidáme kuličky pepře, víno, pokrájenou mrkev a vaříme, aby se částečně omáčka vypařila. Přidáme smetanu a povaříme 2 minuty. |
5 | Omáčkou zalijeme těstoviny s plody moře a podáváme. |
Poznámka
Z citronu nastrouhaná kůra i šťáva.