Jednoduchý recept

Zemákové karbanátky s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37061
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Brambory
4 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,7 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Špek
1,5 kávová lžička Sůl
150 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 145kJ
6% Sacharidy 22 g
58% Tuky 43 g
17% Sodík 337 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zemákové karbanátky s uzeným postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, na kostičky nakrájený špek, sůl, pepř, polohrubou mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.

2

Směs dobře promícháme, lžicí odkrajujeme těsto a utvoříme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a v pánvi na rozpáleném oleji je pomalu smažíme dozlatova.

3

Podáváme je teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept