Mřížkový švestkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mřížkový švestkový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37064 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
750 g | Švestky |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 132,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mřížkový švestkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce promícháme hladkou mouku se solí a moučkovým cukrem. Přidáme máslo, žloutek, 1 vejce a vypracujeme těsto. Necháme je chvíli v chladu odpočinout. |
2 | Z těsta oddělíme 1/3 a zbylé těsto rozválíme na plát. Vložíme na plech a posypeme omytými, vypeckovanými a na kousky nakrájenými švestkami promíchanými s cukrem, skořicí a mletými ořechy. |
3 | Z odděleného těsta vyválíme tenké dlouhé válečky a položíme je na koláč tak, aby tvořily mřížku. Mřížku potřeme rozšlehaným vejcem. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |