Sekaná ze štiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná ze štiky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37066 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rohlíky bílé |
1200 g | Štika obecná |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,7mg |
Draslík | 178,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná ze štiky postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve, stáhneme kůži a všechny zbytky spolu se zeleninou a kořením dáme vařit. |
2 | Na pánvi osmažíme na másle cibuli nadrobno, přidáme čisté maso a orestujeme. V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme maso s cibulí a směs rozemeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, koření, sůl a důkladně promícháme. Vývar ze zbytků scedíme, čistý přivede k mírnému varu. Na navlhčenou, tukem potřenou utěrku rozložíme masovou směs, vytvarujeme do válečku, zavineme a na koncích svážeme. Sekanou ponoříme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi hodinu a čtvrt, necháme trochu vychladnout, vyjmeme z vývaru, zbavíme utěrky a nakrájíme na plátky. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |