Recept

Zapečený fenykl se sýrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 37070
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
4 ks Fenykl sladký - hlíza
20 ml Grappa
200 g Mascarpone
5 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 ks Šalotka
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Šťáva citrónová
5 špetka Sůl
150 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 354kJ
5% Sacharidy 17 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 435 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zapečený fenykl se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očistíme fenykl. Nať položíme stranou, hlízy omyjeme a rozpůlíme. Lístky otrháme od stonků.

2

Přivedeme k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a ve vroucí vodě fenykl vaříme 5-10 minut. Předehřejeme troubu na 225 °C.

3

Smícháme dohromady mascarpone se smetanou a grappou. Parmskou šunku nakrájíme na proužky, které vmícháme do mascarpone a směs okořeníme solí a pepřem.

4

Nakrojíme křížem rajčata a přelijeme vroucí vodou. Tím se budou lépe loupat. Oloupaná rajčata rozpůlíme a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostky. Oloupeme šalotku, nakrájíme na velmi malé kostičky a opečeme na horkém oleji. Přidáme kostky rajčat a ochutíme cukrem, solí a pepřem.

5

Fenykl nakrájíme na kostky a položíme na rajčata do vymaštěné zapékací mísy. Tyto dvě vrstvy přikryjeme sýrovo-šunkovou směsí a zapékáme asi 10 minut.

6

Nákyp servírujeme obložený fenyklovými lístky a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept