Valašské knedlíky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské knedlíky se slaninou
Valašské knedlíky se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37071 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 dl | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rohlíky bílé |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
120 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
4 kávová lžička | Husí sádlo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 225,5mg |
Draslík | 325,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 312,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané, Husí sádlo mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské knedlíky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostky a slaninu na malé kostičky. Uzené maso nebo uzený bůček pokrájíme na kostky. |
2 | Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní cibuli, promícháme a když se zpění, přidáme k ní pokrájené rohlíky. Vše promícháme, osmažíme dozlatova, ale nesmí se nic připálit. Směs dáme do mísy. |
3 | Do většího hrnce dáme vařit vodu se solí (0.5 lžíce). |
4 | V misce vyšleháme mléko s vejci, solí, pepřem a majoránkou. Když směs z rohlíku vychladne, zalijeme ji připraveným mlékem, přidáme uzené maso a mouku, těsto dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak pomocí rukou utvoříme kulaté knedlíky a házíme je opatrně do vařící vody. Promícháme a při mírnější teplotě vaříme 12-15 minut. |
5 | Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, dáme na talíře, propíchneme vidličkou, polijeme každou porci lžičkou rozpuštěného husího sádla a podáváme s kysaným zelím. |