Recept

Čočková kaše se sázenými vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37079
Kategorie: Kaše

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
4 špetka Chilli koření mleté
400 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
350 g Čočka velkozrnná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
200 g Okurky
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 špetka Paprika mletá sladká
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 166kJ
31% Sacharidy 111 g
137% Tuky 103 g
20% Sodík 391 mg
69% Bílkoviny 39 g

Čočková kaše se sázenými vejci postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, dobře promyjeme a dáme ji do hrnce. Přilijeme 7 dl vody a necháme ji namočenou 2 hodiny. Pak ji scedíme, zalijeme novou vodou (7 dl), přidáme 1 lžičku soli a uvaříme ji doměkka s očištěnou, omytou mrkví a bobkovým listem. Vaříme přibližně 25 minut.

2

Mezitím si očistíme cibuli s česnekem. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.

3

V pánvi si rozpálíme lžíci másla s lžící oleje a cibuli zpěníme dozlatova. Přimícháme česnek a lžíci hladké mouky. Krátce vše osmažíme. Zředíme ji 0,5 dl vody. Zředěnou jíšku s cibulkou postupně zamícháme do čočky, asi 10-15 minut před dovařením. Kaši dochutíme solí a nakonec podle chuti octem. Z kaše odstraníme bobkový list i mrkev.

4

V pánvi na rozpáleném oleji s máslem (po 1 lžíci) si usmažíme 4 volská oka. Vajíčka opatrně rozklepneme jedno vedle druhého. Každé vejce osolíme (0,5 lžičky), posypeme špetkou sladké papriky a špetkou chilli. Usmažíme je tak, aby měly zlatohnědé křupavé okraje.

5

Kaši rozdělíme na talíře, doprostřed kaše položíme volské oko. Podáváme s chlebem a sladkokyselými okurkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept