Pečená zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3708 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brokolice |
200 g | Celer bulvový |
200 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Omáčka Tahini |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Česnek, Cibule, Kari koření, Ocet vinný, Olej stolní, Omáčka Tahini, Paprika mletá sladká, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě povaříme brokolici, poté rozebereme na růžičky. Uchováme část vody. |
2 | Nakrájíme řepu, cibuli a celer. |
3 | Do vymazaného pekáče dáme zeleninu, česnek, koření, sójovou omáčku a vinný ocet a povrch pokapeme tahini a dáme péct. |
4 | Po 10 minutách podlijeme 150ml vody z brokolice a pečeme 20 minut, do změknutí celeru a řepy. |