Jednoduchý recept

Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37083
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Kuřecí čtvrtky
100 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Sladkokyselá omáčka Sweet & Sour
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 ks Vejce slepičí
16 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,140 kcal
Kilojoule 8 955kJ
27% Sacharidy 98 g
167% Tuky 125 g
124% Sodík 2 g
293% Bílkoviny 165 g

Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony postup přípravy receptu:

1

Nejříve připravíme marinádu, do které dáme sůl, 1 lžíci omáčky Sweet Chilli Sauce for Chicken, l lžíci omáčky Teryaki, 2 lžíce omáčky sójové. Vše rozmícháme.

2

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

3

Stehna z kuřat omyjeme, osušíme a oddělíme tak, že rozdělíme spodní část a dolní část stehna. Maso necháme marinovat v připravené marinádě nejméně 1 hodinu.

4

Maso položíme do pekáče a polijeme zbylou marinádou. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájenými nožičkami z žampionů. Kloboučky ponecháme stranou. Trochu podlijeme, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a během pečení podléváme vypečenou šťávou.

5

Během té doby oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vaříme doměkka, vodu osolíme.

6

Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo rozpuštěné v teplém mléce, osolíme a vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Můžeme všlehat 1 žloutek.

7

Kaší plníme zdobící sáček a na plech vytvoříme 16 hnízd. Do hnízd vložíme kloboučky žampionů a kousek sýru niva. Kloboučky osolíme, okořeníme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem.

8

Pekáč s bramborovými hnízdečky dáme na 10 minut péct ke kuřecím stehnům.

Poznámka

Necháme marinovat nejlépe přes noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept