Kuřecí řízky plněné nivou a broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky plněné nivou a broskvemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37086 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Kompot broskvový |
600 g | Kuřecí prsa |
250 g | Máslo pomazánkové |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Petržel - nať |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 57,4mg |
Draslík | 367,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Kuřecí prsa, Máslo pomazánkové, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky plněné nivou a broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozřízneme v nich kapsy. |
2 | V nádobě smícháme pomazánkové máslo s nivou, přidáme pepř, nakrájené broskve z kompotu a petrželku. Vše smícháme. |
3 | Touto směsí naplníme kapsy a otvory zpevníme párátky, malými jehlami na špízy nebo nití. |
4 | Na rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, na ní vložíme maso a ochutíme sójovou omáčkou. Maso necháme podusit, během dušení podléváme vypečenou šťávou. |
Poznámka
Zbylou náplň lze po opečení masa ochutit sójovou omáčkou a prohřát. Potom polít kapsy nebo v ní na talíři namáčet přílohu. Doporučenou přílohou jsou brambory - hranolky, opečené brambory, vařené brambory.