Španělský salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělský salát s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 37088 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
20 ks | Olivy bez pecky |
3 ks | Paprika červená |
3 ks | Rajčata |
200 g | Rýže dlouhozrnná |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 170,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Olivy bez pecky, Rýže dlouhozrnná, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělský salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Rýži se šafránem vaříme v 1/2 l vody na mírném ohni doměkka. Ostatní suroviny důkladně promícháme v míse a přimícháme vychladlou rýži. |
2 | Přísady na dresing uzavřeme a protřepeme. Dresingem přelijeme směs v míse a ještě jednou lehce promícháme. |
Poznámka
Na ozdobení můžeme odložit stranou pár oliv, lístků bazalky, krevet a několik proužků papriky.