Chřestový salát s lososem na křenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestový salát s lososem na křenu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37089 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Chřest bílý |
300 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Kaviár |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Křen smetanový |
200 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Salát hlávkový |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 393,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Kaviár, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Křen smetanový, Ocet Sherry, Olej olivový, Salát hlávkový, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestový salát s lososem na křenu postup přípravy receptu:
1 | Výhonky bílého chřestu oloupeme celé a u zeleného chřestu oloupeme výhonky jen ze spodní třetiny. Bílý |
2 | chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody se lžičkou cukru a lžičkou másla. Zelený chřest přidáme do varu na posledních 5 minut. Vařený chřest zprudka ochladíme propláchnutím ve studené vodě a necháme okapat a nakrájíme ho na špalíky. Kousky chřestu dáme do misky a polijeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali ocet a špetku soli. Hlávkový salát důkladně opereme, natrháme ho na kousky do servírovací mísy a pokapeme ho citrónovou šťávou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce oleje a špetku soli. Na salát s citrónovým přelivem urovnáme závitky uzeného lososa (závitky utvoříme tak, že svineme vždy 3 plátky lososa do sebe). Závitky |
3 | lososa ozdobíme křenovou smetanou, kaviárem a kousíčky kopru. |