Fazolové lusky dušené v oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky dušené v oleji
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3709 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Fazolové lusky zelené |
0,1 l | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 279,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky dušené v oleji postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vložíme nakrájené fazolky, osolíme, přidáme česnek, pepř, olej, vodu a petrželovou nať. Dusíme pod pokličkou doměkka a pokud se voda vydusí dřív, než fazolky změknou, ještě je podlijeme. |
2 | Hotové fazolové lusky musí být pouze v oleji. Podáváme je k vařenému masu. |