Recept

Makrela s hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37090

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Makrela - filety
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
5 g Sůl
Omáčka
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčice
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 323kJ
4% Sacharidy 15 g
49% Tuky 37 g
34% Sodík 689 mg
73% Bílkoviny 41 g

Makrela s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety makrely osolíme a opepříme a v jedné vrstvě je klademe na máslem vymazanou zapékací mísu.

2

Zakryjeme alobalem a vložíme asi na 12 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.

3

Zatím uděláme hořčičnou omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji průběžně promícháváme a smažíme. Pak postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř a omáčku prohřejeme.

4

Podáváme ozdobené plátky citronu a snítkami petrželové natě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept