Makrela s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37090 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Makrela - filety |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčice |
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 704,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Makrela - filety, Sůl, Cukr krupice, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety makrely osolíme a opepříme a v jedné vrstvě je klademe na máslem vymazanou zapékací mísu. |
2 | Zakryjeme alobalem a vložíme asi na 12 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C. |
3 | Zatím uděláme hořčičnou omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji průběžně promícháváme a smažíme. Pak postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř a omáčku prohřejeme. |
4 | Podáváme ozdobené plátky citronu a snítkami petrželové natě. |