Jednoduchý recept

S plody moře těstovinový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37091

Ingredience

2 stroužek Česnek
120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
12 ks Klasy kukuřice mražené
175 g Krevety tygří - loupané
3 ks Mrkev kořen
600 g Mušle slávky
1 polévková lžíce Olej rostlinný
125 g Olihně
3 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
175 g Těstoviny Penne
2 dl Víno bílé
4 polévková lžíce Zálivka salátová italská
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 204kJ
9% Sacharidy 34 g
180% Tuky 135 g
18% Sodík 366 mg
40% Bílkoviny 22 g

S plody moře těstovinový salát postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat.

2

Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům.

3

Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení.

4

Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami.

5

Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy.

6

Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

7

Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit.

8

Podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept