S plody moře těstovinový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S plody moře těstovinový salát
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 37091 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
12 ks | Klasy kukuřice mražené |
175 g | Krevety tygří - loupané |
3 ks | Mrkev kořen |
600 g | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
125 g | Olihně |
3 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata sušená sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
175 g | Těstoviny Penne |
2 dl | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Zálivka salátová italská |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 80,4mg |
Draslík | 614,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Mušle slávky, Olej rostlinný, Olihně, Pažitka, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klasy kukuřice mražené, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne, Zálivka salátová italská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S plody moře těstovinový salát postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vroucí vodou a lžící oleje uvaříme těstoviny. Poté je scedíme. Smícháme zálivku, 2 lžíce vína a rozetřený česnek. Přidáme pokrájené žampiony a necháme marinovat. |
2 | Na kolečka nakrájíme mrkev, blanšírujeme 4 minuty, necháme okapat a přidáme k žampionům. |
3 | Mušle očistíme a vyhodíme ty, které zůstanou otevřené i při poklepání. Dáme do hrnce zbytek vína a 1,5 dl vína. Přivedeme k varu, zakryjeme poklicí a vaříme 4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Necháme je okapat a ty mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme si 12 mušlí v půlce lastury na ozdobení. |
4 | Ostatní mušle z lastur vyndáme a přidáme k žampionům, smícháme s kroužky olihní a krevetami. |
5 | Do salátu přidáme sušená rajčata, pažitku a těstoviny. Osolíme a opepříme. Vše dáme do mísy. |
6 | Cukrový hrášek blanšírujeme minutu, přidáme kukuřičky a blanšírujeme 3 minuty, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
7 | Narovnáme je okolo salátu střídavě s mušlemi v ulitách a poté zakryjeme a dáme vychladit. |
8 | Podáváme vychlazené. |