Recept

Beskydský zeleninový kotlík s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37092
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Brambory
20 g Bujón zlatý zeleninový
100 g Celer bulvový
4 polévková lžíce Hrášek mražený
1 ks Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Libeček
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Špekáčky
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 901kJ
7% Sacharidy 24 g
166% Tuky 124 g
14% Sodík 278 mg
12% Bílkoviny 7 g

Beskydský zeleninový kotlík s houbami postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Očištěné čerstvé lesní houby omyjeme, pokrájíme na plátky,

2

Ze špekáčků sloupneme střívka a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule drobně rozkrájíme.

3

V hrnci rozpálíme olej s máslem, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme houby, promícháme, posypeme kmínem, pepřem, polohrubou moukou a chvilku smažíme mírně do zlatova.

4

Za stálého míchání přilijeme opatrně vodu, doložíme zeleninu se špekáčky, zeleninový bujón v kostce, omytou snítku libečku (1 lžíce) a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme přibližně 10 minut a přidáme mražený zelený hrášek. Polévku vaříme ještě 10 minut, dochutíme 0,5 - 1 lžičkou soli, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept