Beskydský zeleninový kotlík s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydský zeleninový kotlík s houbami
Beskydský zeleninový kotlík s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37092 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
20 g | Bujón zlatý zeleninový |
100 g | Celer bulvový |
4 polévková lžíce | Hrášek mražený |
1 ks | Kedlubna |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Libeček |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 702,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Hrášek mražený, Kedlubna, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Libeček, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Špekáčky, Houby čerstvé, Mrkev kořen, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydský zeleninový kotlík s houbami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Očištěné čerstvé lesní houby omyjeme, pokrájíme na plátky, |
2 | Ze špekáčků sloupneme střívka a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule drobně rozkrájíme. |
3 | V hrnci rozpálíme olej s máslem, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme houby, promícháme, posypeme kmínem, pepřem, polohrubou moukou a chvilku smažíme mírně do zlatova. |
4 | Za stálého míchání přilijeme opatrně vodu, doložíme zeleninu se špekáčky, zeleninový bujón v kostce, omytou snítku libečku (1 lžíce) a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme přibližně 10 minut a přidáme mražený zelený hrášek. Polévku vaříme ještě 10 minut, dochutíme 0,5 - 1 lžičkou soli, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.