Zdravý recept

Pečený okoun s pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37095

Ingredience

4 polévková lžíce Ocet vinný
1200 g Okoun říční
3 g Pepř černý celý
25 g Petržel - nať
1 ks Pomeranče
10 g Pomerančová kůra
50 ml Pomerančová šťáva
40 g Šalotka
5 g Sůl
25 g Tymián čerstvý
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
4% Sacharidy 13 g
4% Tuky 3 g
25% Sodík 491 mg
106% Bílkoviny 60 g

Pečený okoun s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.

2

Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony, nasekanou šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.

3

Polovinou houbové a bylinkové směsi dáme do břišní dutiny ryb.

4

Ryby dáme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.

5

Zakryjeme alobalem a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.

6

Potom okouny 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept