Pečený okoun s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený okoun s pomerančem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37095 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1200 g | Okoun říční |
3 g | Pepř černý celý |
25 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
10 g | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
25 g | Tymián čerstvý |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 352,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pepř černý celý, Pomeranče, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun říční, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený okoun s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy. |
2 | Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony, nasekanou šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl. |
3 | Polovinou houbové a bylinkové směsi dáme do břišní dutiny ryb. |
4 | Ryby dáme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi. |
5 | Zakryjeme alobalem a necháme v chladu 4 hodiny marinovat. |
6 | Potom okouny 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a servírujeme. |