Jednoduchý recept

Omáčka z mořských plodů se špagetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37097

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
225 g Cuketa
115 g Hrášek
350 g Krevety tygří - loupané
1 ks Květák
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
225 g Špagety
0,5 kávová lžička Sůl
25 g Sýr Parmezán
3 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 681kJ
20% Sacharidy 73 g
255% Tuky 191 g
29% Sodík 580 mg
68% Bílkoviny 38 g

Omáčka z mořských plodů se špagetami postup přípravy receptu:

1

Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme lžíci olivového oleje a špagety a vaříme, dokud nezměknou. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme zbytkem olivového oleje, zakryjeme pokličkou a udržujeme teplé.

2

K varu přivedeme v hrnci drůbeží vývar s citronovou šťávou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a pokrájenou mrkev a 4 minuty vaříme. Vyndáme zeleninu a dáme ji stranou. Do pánve dáme hrachové lusky a minutu smažíme. Poté dáme stranou k ostatní zelenině.

3

Rozehřejeme v pánvi polovinu másla, přidáme pokrájenou cibuli a cuketu a 3 minuty smažíme. Přidáme rozetřený česnek a krevety a další 3 minuty smažíme.

4

Do směsi přimícháme zeleninu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme zbylé máslo.

5

Špagety přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou, parmezánem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept