Pstruh na grilu s dušenou okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na grilu s dušenou okurkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Okurka salátová |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Pstruh |
40 ml | Šťáva citrónová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Okurka salátová, Pažitka, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na grilu s dušenou okurkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou okurku podélně rozpůlíme. Lžičkou vyndáme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okurku a 2 minuty pomalu podusíme. |
2 | Smícháme dvě třetiny osmažené okurky s nasekaným koprem, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme osolené pstruhy. |
3 | Do grilovací mísy vložíme pstruhy a obložíme je zbylou okurkou. |
4 | Ryby grilujeme 10-15 minut 10 cm pod horkým grilem. Během |
5 | úpravy na roštu je obracíme. |
6 | Pstruhy ozdobíme snítkami kopru a pažitkou. Ihned je podáváme. |
Poznámka
Podáváme s koprovou smetanovou omáčku.