Jednoduchý recept

Vepřové koleno pečené po selsku

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Vepřové koleno pečené po selsku 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 371
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
200 g Cibule
1 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sůl
2000 g Vepřové koleno
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
1% Sacharidy 4 g
69% Tuky 52 g
58% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g
Vepřové koleno pečené po selsku
  • Vepřové koleno pečené po selsku
  • 1
  • Vepřové koleno pečené po selsku
  • 2
  • Vložit obrázek

Vepřové koleno pečené po selsku postup přípravy receptu:

1

Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným česnekem, podlijeme vodou a pečeme doměkka a dozlatova. Dbáme, aby se kůže nevysušila a cibule a česnek se nepřipálily.

2

Upečená kolena vyjmeme a vykostíme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a zamícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

3

Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Luci69
Vepřové koleno pečené po selsku
Tak tomu se říká žrádýlko! Můj muž Vám děkuje!! sunglassessunglasses už jen přikousnout čerstvý chleba a zapít dobrým pivíčkem!!
 
seniorka 49
Vepřové koleno pečené po selsku
Já pro úsporu času nejdříve ovařím kolena v papiňáku s cibulí, česnekem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Částečně změklé koleno řezem kolem kosti otevřu a dopeču v troubě, podlívám vývarem z kolena. Kůže krásně změkne a zbarví se.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept